Lekker aan het werk

We worden vrolijk van werken. Hoe komt dat? Een ongezonde relatie met werk is natuurlijk niet de bedoeling. Het komt helaas steeds vaker voor. In onze maatschappij voelen we snel de druk om veel te werken. Er zit, bij zo veel dingen, een balans in. Niet werken is ook onprettig. Naast dat je inkomen mist, sluit je jezelf indirect deels buiten de maatschappij. In deze blog vertel ik je hoe je het werk vindt dat bij je past. Lees je mee?

De meerwaarde naast het overduidelijke 

Naast dat werken je in bijna alle gevallen geld oplevert, geeft het ook structuur en ritme aan je dag. En dat niet alleen, het zorgt ervoor dat we ons kunnen ontwikkelen, uitdagen en daarmee ook ons steentje bijdragen aan de planeet. Al met al heeft het dus best een grote meerwaarde. Maar het kan ook onwennig zijn of spannend. Zeker als je net begint met werken, niet weet wat je wilt of er als je er al heel lang uit bent geweest.

Wat vind je leuk?

Werk moet ook leuk zijn, in de meeste gevallen ben je er toch meerdere dagen per week mee bezig. Dus ga eerst eens na wat je nu precies leuk vindt om te doen. Dit kan een hobby zijn maar het kan ook te maken hebben met bepaalde ritmes of kleinere bezigheden. Zo kom je uit bij wat je graag op en dag doet.

Waar ben je goed in?

Naast wat je leuk vindt, is er ook nog iets waar je goed in bent. Dit kan een vaardigheid zijn die je van nature goed ligt maar vaak zijn we ook goed in de dingen waar we studietijd aan hebben besteed. Dit kan zelfstandig geleerd zijn maar kijk eerst eens naar je diploma’s en certificaten. Dit is het eerste om op te letten als je wilt checken of je voor een bepaalde baan de juiste kwalificaties hebt, dan kan je, na aangenomen te zijn, ook zelfverzekerd aan de slag.

Over tot actie

En als je het dan weet, kan je op zoek gaan. Heb je liever wisselend werk of heb je een helpende hand nodig? Dan kan je terecht bij een uitzendbureau. De tekst ‘ik zoek werk’ is daar precies wat ze willen horen. Samen met een begeleider wordt er dan gekeken naar jouw wensen en vaardigheden, aan de hand daarvan kan een positie of klus gekozen worden. Zo heb je voor je het weet weer een werkleven opgepakt. 

Geef een reactie