Verhuizen naar het zuiden

Jij gaat het verhuizen naar het zuiden van Nederland? We heten je van harte welkom beneden de rivieren! Een verhuizing is natuurlijk al een hele onderneming op zichzelf, maar als je ook nog naar een andere stad of misschien zelfs een andere provincie gaat verhuizen kan het allemaal nog een tikje spannender zijn. Wij stellen je graag op je gemak in het altijd zonnige zuiden en geven je in deze blog dan ook graag wat tips om je verhuizing naar het zuiden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op verkenningstocht

Verhuis je naar een andere stad of misschien zelfs provincie? Wij raden je dan zeker aan om in de aanloop naar je verhuizing één of meerdere dagen vrij te nemen en vast op verkenning te gaan in je nieuwe woonplaats. Tijdens de verhuizing zelf ben je namelijk al met zo veel andere dingen bezig, waardoor je misschien weken of zelf maanden het gevoel hebt dat je niet goed kunt aarden. Voordat je de sloophamer oppakt of met een verfkwast in de weer gaat is het dus een goed idee om eens lekker de toerist uit te gaan hangen in het dorp of de stad waar je binnenkort naar toe gaat verhuizen. 

Boek een lokaal hotelletje voor een nacht, struin lekker rond in het winkelcentrum of bezoek de lokale markt. Ga ‘s avonds lekker uit eten en vermijd dan de bekende ketens. Zorg dat je bezoekje in het teken staat van ‘lokaal’. Zo leer je niet alleen je nieuwe woonplaats goed kennen, maar waarschijnlijk ontmoet je ook direct nieuwe mensen en wie weet: toekomstige nieuwe vrienden. Verhuizen met kinderen? Bezoek dan vooral ook even de nieuwe school en een speeltuin in de buurt van jullie nieuwe huis. Zo vormen zij ook vast een beeld en kunnen ze vast met wat buurtkinderen spelen. Dit maakt de daadwerkelijke verhuizing straks stukken minder spannend.

Regelzaken

Er zijn veel dingen die je al ruim van te voren én op afstand van je nieuwe huis kunt regelen. Onze tip: begin hier dan ook zo snel mogelijk mee, want dit scheelt weer tijd en stress tijdens het klussen en verhuizen.

  • Inschrijven bij de gemeente – inschrijven kan nu overal digitaal en ook al een aantal weken van te voren.

  • Internet vergelijken – vul je nieuwe postcode in en de handige vergelijkingstool laat meteen zien welke providers op jouw nieuwe adres leveren en wat de opties zijn.

  • Water en energie afsluiten – ook water en energie kun je ruim van te voren regelen. Online is veel informatie te vinden over het waterschap in jouw nieuwe regio en met je postcode ontdek je welke energieleveranciers er zijn.

Veel succes met alle voorbereidingen en de verhuizing!

Geef een reactie