Een stropdas goed combineren met je overhemd en pak? Dat doe je zo!

Heb je een mooi pak of overhemd gekocht en wil je hier de perfecte stropdas bij vinden? Veel mannen vinden dit lastig, want hoe kies je nu de juiste kleur stropdas voor bij je overhemd? En wanneer kies je nu voor een stropdas met of zonder print? In dit blog lees je alles wat je moet weten over het correct combineren van je stropdas met je overhemd (en de rest van je pak). Van deze tips heb je als man de rest van je leven profijt! Lees dus snel verder. 

 

Het kiezen van de juiste kleur stropdas

Voordat je een stropdas in de juiste kleur kunt uitkiezen, is het belangrijk dat je je pak en overhemd al uitgekozen hebt. De volgorde van het uitkiezen van je outfit is namelijk altijd: eerst het pak, dan het overhemd en dan pas de stropdassen. Heb je je pak en overhemd uitgekozen? Dan kun je nu de stropdas gaan uitkiezen. Met een aantal vuistregels speel je altijd op safe:

  1. Heb je een donker pak? Kies dan voor een overhemd wat iets lichter is dan het pak en een stropdas dat qua kleur precies tussen het pak en het overhemd in zit. 

  2. Een blauwe stropdas staat bij vrijwel ieder pak goed en vrijwel iedere kleur stropdas staat goed op een blauw overhemd. 

  3. Draag je een donker overhemd? Kies dan altijd voor een stropdas in een donkere kleur. Kies dus bijvoorbeeld voor een zwarte stropdas bij een donkerrood of marineblauw overhemd. 

  4. Kies voor een stropdas die in hetzelfde kleurenschema valt als je pak of overhemd, dan zit je altijd goed. 

 

Ben je toe aan een iets meer gedurfde combinatie? Dan kun je kijken naar het combineren van complementaire kleuren in je outfit. Je kunt aan de hand van een kleurenwiel bekijken welke kleuren complementair aan elkaar zijn; deze kleuren liggen tegenover elkaar op het kleurenwiel. Dit kun je gebruiken wanneer je een contrasterende kleur stropdas op je overhemd wil dragen. 

 

Wel of geen patroon op je stropdas? 

Wil je op safe spelen? Kies dan alleen voor een stropdas met een patroon erop, wanneer de rest van je outfit (dus je hemd en pak) bestaan uit effen kleuren. Heb je een donker pak aan? Kies dan voor een effen overhemd, bijvoorbeeld in de kleur wit en een stropdas met een printje. In deze combinatie staat een stropdas met vrijwel iedere print goed bij de rest van het pak! 

 

Geef een antwoord