Bouwmachines: maak je bedrijf compleet

Het Zuiden van het land, met name de gebieden onder de grote rivieren, zijn zwaar getroffen door de Coronacrisis. Al maanden ligt daar het leven zo goed als stil. Als je een bouwbedrijf hebt, kan deze situatie je heel onzeker maken. Klanten durven niet goed te investeren en projecten komen stil te liggen. Toch zal deze situatie niet voor altijd duren. Nieuwe woningen moeten gebouwd worden, aannemers gaan weer aan de slag en gelukkig is het op de bouwplaats nog wel te organiseren om zoveel mogelijk de anderhalve meter in acht te nemen. Nu heb je in ieder geval nog even de tijd om na te gaan of je de juiste bouwmachines hebt om de toekomstige klussen te kunnen aannemen. In het verleden heb je misschien wel eens iets moeten weigeren omdat je de juiste bouwmachines niet had staan. Echt een gemiste kans. Zeker ook omdat tweedehands bouwmachines ruim voorradig zijn.

Bouwmachines in soorten

De hoeveelheid verschillende klussen die je als bouwbedrijf moet leveren zijn enorm en dat geldt dus ook voor de hulpmiddelen die tot je beschikking staan. Bouwmachines zijn er dan ook voor allerlei taken. Grofweg zijn er de volgende groepen te onderscheiden: Kranen, bouwmachines voor de wegenbouw, dump trucks voor het verplaatsen van zand en ander materiaal, verreikers, bulldozers en graafmachines. Een verreiker is een multifunctionele machine die je kan inzetten voor bouw-, sloop-, en constructiewerk. Het is belangrijk na te gaan wat voor werk je het meest doet en welke machine je daarvoor idealiter nodig hebt. Ook belangrijk is dat je nagaat over welke grond de machine moet rijden. Dit bepaalt namelijk of je gewone wielen nodig hebt of een bouwmachine met rupsbanden. Voor onbegaanbaar terrein gebruik je een machine met rupsbanden. Maar het nadeel van deze machine is dat ze moeilijk over de weg rijden en ze moeten dus naar de bouwplaats vervoerd worden.

Maak een gedegen keuze

Zo bekeken komt er heel wat kijken bij het kopen van een tweedehands bouwmachine. Je moet meerdere afwegingen maken en het is belangrijk dat je dat ook doet met degenen die de machine gaat besturen? Kunnen zij er mee overweg? Zijn ze het eens met jouw keuze? Waarom wel of niet? Ook hun mening helpt om precies die bouwmachine te vinden die het beste bij jouw bedrijf past. Zodat je straks weer aan de slag kunt met de mooie projecten die onder de grote rivieren weer gaan komen.

Geef een reactie