Kies jij PVC vloeren of houten vloeren in je nieuwe huis?

Dat zijn de meest gekozen opties op het moment. PVC vloeren of houten vloeren. En ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat jij mooi vindt. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Zeker wanneer je ervoor kiest om dezelfde vloer in het hele huis te gebruiken, kan de perfecte vloer een sieraad in je huis zijn. De vloer is dan in iedere ruimte hetzelfde, maar krijgt door de lichtinval, de verschillende kleuren op de muren en de inrichting toch telkens een andere uitstraling.

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn sterk, duurzaam en perfect voor op vloerverwarming. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in iedere gewenste kleur en print. Van een tegelmotief tot een houtprint tot een betonlook. Met PVC vloeren in je huis weet je dat je voor jaren goed zit. Deze vloeren werken maar minimaal en zullen praktisch niet krimpen of uitzetten bij warmte of koude. PVC vloeren zijn ook zeer geschikt voor in de keuken. Ze zijn slijtvast en kunnen tegen een stootje.

Hebben we ook nadelen?

Het leggen van PVC vloeren zul je moeten overlaten aan de experts. Zij hebben het juiste materiaal beschikbaar en kunnen in een mum van tijd jouw vloer prachtig strak leggen. De prijs kan ook een nadeel zijn. Die ligt over het algemeen wat hoger.

De voordelen van houten vloeren

Het mooiste natuurproduct blijft natuurlijk hout. Je kunt houten vloeren kiezen in heel veel verschillende houtsoorten, allemaal met hun eigen eigenschappen. Houten vloeren geven een natuurlijk soort warmte in huis. Een warmte die je altijd zult opmerken. De toplaag van de houten vloer is duurzaam en gaat lang mee.

Hebben we ook nadelen?

Het leggen van houten vloeren is een vak apart. Vraag hier de expert voor. Houten vloeren zijn wat kwetsbaarder en zullen gedurende hun (lange!) leven een aantal keer behandeld moeten worden.

Haal de expert in huis!

Wanneer je dan hebt besloten of je voor PVC vloeren of voor houten vloeren gaat, dan is het zaak dat je een expert regelt om de vloer voor je te leggen. Natuurlijk kun je er zelf aan beginnen, maar het is toch fijn om zeker te weten dat de vloer keurig ligt en dan weer jaren mee kan. Bij Laminaat en Parket kun je aangeven dat je graag een expert wilt om de vloer te leggen. Deze mogelijkheid wordt dan direct meegenomen in de offerte. Door de vloeren te laten leggen heb je al binnen een paar dagen (soms zelfs sneller) een compleet ander huis!

Geef een reactie