Düsseldorf of Brugge; wat moet ik kiezen?

Een vakantiebestemming kiezen kan nogal lastig zijn. Het is soms zelfs wel de bron van ruzies binnen families. In deze blog worden de verschillen tussen Düsseldorf en Brugge uiteen gezet. Het zijn beide steden in buurlanden van ons, respectievelijk Duitsland en België, en toch vrij verschillend. In ieder geval zijn het beide fantastische steden en kun je eigenlijk geen foute keuze maken. 

De verschillen tussen Düsseldorf en Brugge

Als eerste behandelen we Düsseldorf. In Düsseldorf heb je een voetgangersroute langs de Rijn. Deze voetgangersroute langs de rivier is populair bij fietsers, vriendengroepen die op het gras liggen te luieren en iedereen die een heerlijke wandeling wil maken. Er heerst (voornamelijk in de zomer) een warme, gemeenschappelijke sfeer. Als je zin hebt in een pauze, ben je nooit meer dan een paar minuten verwijderd van de volgende bar of koffiebar. In de zomer kun je een boottocht op de rivier de Rijn overwegen. Er zijn verschillende maatschappijen die een boottocht van 45 minuten maken vanaf de Burgplatz pier, sommige met optionele drank opties voor een extra ervaring. Naast deze mooie wandelroute heb je de Rheinturm (de hoogste toren van Duitsland), het prachtige Nordpark, het Nordrhein-Westfalen museum en nog veel meer. Ook de Koenigsallee verdient zeker een bezoekje. Dit is een mooi winkelgebied (Düsseldorf wordt immers gezien als de fashion hotspot) en er zijn genoeg luxueuze winkels te vinden. Ook voor een hotel Dusseldorf zit je hier goed, de beste 5-sterrenhotels vind je hier. 

Nu Brugge, Brugge heeft prachtige oude stadsdelen waar je je ogen uitkijkt. De Rozenhoedkaai bijvoorbeeld, relatief dicht bij het Looierplein, is misschien wel een van de beste dingen om te doen in Brugge. Alleen al vanwege het uitzicht! Rozenhoedkaai ligt rond de samenvloeiing van de Groenerei en de Dijver, waardoor het een perfecte plek is om te bezichtigen met de gotische gebouwen eromheen.

 

Ook de Belfry van Brugge is een bijzondere bewonderenswaardigheid. Het is een middeleeuwse klokkentoren die 83 meter hoog is. Hij is gebouwd rond 1240 en je kunt er zelf in. Je moet dan wel zo’n 350 treden beklimmen, dus of je nog kunt genieten van het uitzicht boven en niet met een hartaanval op de grond ligt is nog maar de vraag. Ook het stadhuis van Brugge, het Burg Square en het Groeningemuseum zijn de moeite waard om te bezoeken. Brugge hotels in een oud stadsdeel is ook een hele ervaring, het geeft sfeer en je kunt gemakkelijk na het bezoeken van een karakteristieke kroeg je bed in kruipen.

Het verschil tussen Düsseldorf en Brugge ligt hem vooral in de historie. Brugge is wat historischer en Düsseldorf wat moderner. Beide heeft zijn charme, maar vooral op basis van dit verschil kun je hopelijk beter een keuze maken.

 

Geef een antwoord