Drie tips voor een unieke stedentrip in Porto!

Het is de laatste jaren steeds populairder aan het worden, stedentrips! Tegenwoordig gaan er steeds meer gezinnen, vriendengroepen en studenten op stap naar grote steden, om hier vervolgens in drie dagen de stad te verkennen. Voorheen kwam het erg veel voor dat mensen een aantal dagen naar steden als Milaan, Parijs of Londen reden en hier een stedentrip beleefden, maar zijn er tegenwoordig veel meer steden te bezoeken voor een ideale stedentrip. In dit blog zullen we meer gaan vertellen over de Portugese stad, Porto. Welke bezienswaardigheden zijn er in Porto, hoe is de sfeer in Porto, hoe zijn de mensen daar? Wij vertellen je er graag over en geven we tips voor bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben tijdens je stedentrip Porto!

Bezoek een porthuis!

Porto staat bekend om haar Port. Wanneer je een bezoek brengt een Porto, is het daarom zeker aan te raden om eens een bezoek te brengen aan zo’n porthuis. In deze huizen vertellen de experts over het maken van de port en het unieke proces. In de kustplaats Vila Nova de Gaia, de stad van de port, zijn de grote porthuizen van Porto gevestigd.Tijdens de rondleidingen en bezichtigingen vertellen de medewerkers van de porthuizen over hun port en de geschiedenis ervan, leggen ze het verschil uit tussen witte, ruby en tanwy port, maar is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de port te proeven en een unieke fles aan te schaffen! 

Breng een bezoek aan Ribeira

Wanneer je een stedentrip Porto hebt geboekt en ier een aantal nachten verblijft, is het zeker aan te raden om eens een bezoek te brengen aan Ribeira. De wijk Ribeira behoort tot de oudste delen van de stad en lijkt het hier alsof de tijd even stil heeft gestaan. De huizen in deze wijk zijn kleurrijk en als vanouds. De wijk is gelegen aan de rivier Douro, waar er vele wijnvelden en wijnboerderijen te vinden zijn. Ook vind je er vele sfeervolle restaurants en vind je hier de traditionele Port-boten, die zorgen voor een schilderachtige blik op de wijk!

Rivier Douro en de Douro Valei

Wanneer je het centrum verlaat en een kleine moeite zou willen doen om bezienswaardigheden te bewonderen tijdens de stedentrip Porto, is het aan te raden om de Douro en de Douro Valei te bezoeken. Hier kom je gemakkelijk met de boot en zie je de wijnvelden en wijnboerderijen. De Douro Valei behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van Porto, waarbij vele plekken sinds 2001 behoren tot de Werelderfgoedlijst. In dit gebied zijn er vele wijnboerderijen te vinden, die je graag hun eigen gemaakte port laten proeven!

Kortom: Er is erg veel te beleven in Porto. Breng een bezoek aan de binnenstad, maar is het ook zeker de moeite waard om de Douro Valei te bezoeken!

Geef een reactie