Een goedkope laptop aanschaffen, hoe is dat mogelijk?

Binnenkort begint het nieuwe schooljaar weer en dat betekent dat ontzettend veel studenten een laptop nodig hebben. In veel gevallen moet de student deze laptop zelf betalen, maar heel veel studenten kunnen dit niet zelf bekostigen. Dat heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat de laptop die zij nodig hebben, tegenwoordig al snel meer dan duizend euro kan kosten. Het is logisch dat een student hier het geld niet voor heeft. Het komt helaas ook ontzettend vaak voor dat de ouders ook geen laptop kunnen aanschaffen. Gelukkig zijn er wel andere mogelijkheden waardoor je op een goedkopere manier een laptop kan aanschaffen. 

 

Koop een tweedehands exemplaar 

Als je voor je studie een krachtige laptop nodig hebt, maar het geld daar niet voor hebt, dan kun je het beste kijken naar een tweedehands exemplaar. Deze kun je vinden via het internet, maar je kan ook je school contacteren om te kijken of zij een tweedehands exemplaar hebben. Wanneer je een tweedehands exemplaar gaat aanschaffen, is het zeer belangrijk dat de staat hiervan optimaal is. Het zou erg zonde zijn als je onderbroken wordt door een defecte laptop en weer een andere laptop moet aanschaffen. De kans is dan groot dat je duurder uit bent dan het kopen van een splinternieuwe laptop. 

 

Kies voor refurbished 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een refurbished laptop aan te schaffen. Het voordeel van een refurbished laptop is dat de laptop volledig is nagekeken door een specialist. Dit is vaak een medewerker van een computerwinkel. Hierdoor weet je zeker dat de Dell refurbished laptops in een uitstekende staat verkeren. Daarnaast geeft een winkel die zich richt op het verkopen van refurbished laptops ook garantie op de computers en laptops die ze verkopen. Mocht er iets mis zijn, dan kun je altijd contact opnemen met de winkel om de laptop terug te sturen om te laten repareren of vervangen. 

 

Huur een laptop 

Mocht je het niet aan durven om een tweedehands of een refurbished laptop aan te schaffen, dan kun je er ook voor kiezen om een nieuwe laptop te huren. Dit kun je vaak doen bij je eigen school, maar ook kun je hiervoor bij andere bedrijven terecht. Het is wel van groot belang om er rekening mee te houden dat het huren van een laptop ontzettend prijzig kan zijn. Zo ben je voor een krachtige nieuwe MacBook vaak meer dan honderdvijftig euro per maand kwijt en dat is erg veel geld voor een student. 

Geef een reactie